torsdag 10. april 2014

Jæren rundt etter vårtegn...

...slik som sanglerka her under, for eksempel. Men...
Sanglerke, Børaunen.

... dagen startet ganske dårlig med tette regnbyger og grått vær ved Hafrsfjord, fikk sett både måker, viper, storspove, laksand og enkelte vadere, men alt utenfor rekkevidde og nitrist vær. Beslutte derfor å dra videre til Ølberg, og på veien ut skein jammen sola opp! Herlig! Linerle, syngende stær, hettemåker i bølgeskvulp, lerker, tjeld, en liten havelle gjeng og flere ærfugl å ta i betraktnig der.

Hettemåker, Ølberg
Ganske så betydelig temperaturstigning på kort tid etter flere drislende regnskurer på formiddagen, og på den svarte jorda i de nypløyde bokstavelig talt dampet det, som om det var termiske kilder under bakken! Tydelig å se at det var lokalt der det var svart, nypløyd jord som sikkert gav en varmeeffekt.
Lokal damp over jordene ved Vigdel.

Dampende jorder i solsteiken. Ved Nærland.
 Tok turen enda lengre sørover og kom med ned til Nærlandsstranda. Mye stare her, enkelte gravender, et knippe brunnakker, to kallende rødstilker og kranglende viper og kråker på jordene.
Brunnaker hviler utenfor Nærlandsstranda.
Rødstilk, Nærlandsstranden
Travet bortom Håtangen på veien videre,, kom her innpå et par gravender og noen tjeld, men ellers ganske fugletomt.
Gravand som kaster med hodet, varsler at fotografen er truende nær og at oppflukt er på gang ved nærmere skue... Håtangen.

Hestebeite ved Revtangen.
 Nypløyde åkrer gir muligheter for matauke for de som er villige til å lete. Kråkefuglene er normal ganske skvetne, men denne kaien var så iherdig opptatt med å pikke i jorda at jeg kom rimelig nærme.

Kaie, Nærland


Årets første storspove (for undertegnede i det minste), Nærland

 Tok en kveldstur til Børaunen for å utnytte godværet, og fikk da fullført "Jæren rundt" nesten på en dag... dog ikek samme utbytte her men fikk observert gråhegre, tjeld, knoppsvane, sanglerke, trekkende gjess og storspove, gravender og ærfugl, skarv, en del småvadere, samt en flott solnedgang
Sanglerke, Børaunen
Herr og fru Ærfugl, på vei i seng...


Fikk lekt litt med 16-35mm vidvinkel og Lee-filter på slutten av dagen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar