tirsdag 14. mai 2013

Are we there yet? Canon EF 200-400mm f/4 L IS USM Extender 1.4x Lens

Siden februar 2011 har Canon lovet (og løyet) om lanseringen av denne supersaken, som enda ikke er å finne i butikkene:

Canon EF 200-400mm f/4 L IS USM Extender 1.4x Lens

Prototypen var vist aktivt i bruk under London OL, og er testet av bl.a. sportsfotografer som kaller det den nye "must" linsen pga av billedkvalitet og brukervennlighet ift zoom egenskaper og innebygd konverter (1.4x).

På flere nettsteder har det imidlertid stadig vekk vært lansert at "...nå kommer den..." - mens den har uteblitt fra hyllene.

Vel, ærlig talt så gjør vel ikke det noe for de aller fleste av oss ettersom den er estimert til å ligge på like under 12.000 USD (prelansert 11.799 USD på B&H), noe som betyr utlegg i form av et mindre statsbudsjett for å få lov til å løpe rundt med denne rundt halsen.

Men, det er lov å lage ønskelister til jul (eller de neste 20 julene til sammen...) - og naturfotografering er vel ett av områdene denne vil være særdeles egnet for (og sårt tiltrengt som konkurrent til Nikon sin tilsvarende 200-400mm, dog uten konverter, for canonister). Spørsmålet er om den prismessig vil være konkurransedyktig i forhold til alternativene, for de fleste...

Nå er imidlertid katta ut av sekken: Fotovideo har lansert denne herligheten til den nette sum av 107.000 NOK !!! Au, au, au!

Mange kan vel være enige i at "...this is the most beautiful lens I'll never have" om en ikke har en rik og generøs onkel i amerika som sender dollar i posten... ;-)


B&H har også lagt den ut for forhåndssalg, se B&H 


Se andre (preversjon) omtaler:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar