onsdag 12. desember 2012

Malaysia - truly Asia

Litt rydding i arkivet på tampen av året... her er en noen bilder fra tur til Malaysia tidligere i år. Ikke ferie og fritid på denne turen, så veldig bregrenset med bilder, det meste er tatt med iPhone eller lommekamera, men for fortelligens skyld er likevel en del av bildenen dugendes.
Var først noen dager i Kuala Lumpur, deretter noen dager i Kuantan, som er på østkysten, før turen gikk tilbake til Kuala Lumpur via Dubai og deretter hjem.
Petronas towers

Petronas towers by nightShopping er en av favoritt fritidssyslene til malayene, og da i store sentre med klimaanlegg - så slipper man unna både heten og regnskurene
Bildene over er fra Kuala Lumpur. Vi dro deretter til Kuantan, og bodde på et stille resort utenfor selve byen. Det viste seg at dette lå i det som tidligere hadde vært en nasjonalpark. Det var fortsatt ganske så dyre- og fuglerikt i området, men ble ikke noen fotoshoot på meg denne gangen.

Hellig vann fra Mekka, mange pilegrimmer hadde dette med seg hjem på flyet

Kuantan, fra sjøsiden - relativt folketomt for sesongen

Romkamerat 1

Romkamerat 2 - det var mange gekkoer og umulig å holde disse unna rommene, særlig på badet

Uterestaurant utenfor Kuantan - dagens fangst ligger i båten...

...og har ligget der hele dagen. Med rundt 30 grader skal man ha sterk mage selv om fisk og skalldyr ligger på isterninger...

Resultatet

Malaysisk matkultur er en blanding av retter bestående fra hele regionen, og det er et vel av smaker og varianeter som settes frem på bordet.
Skilt på terassedøren på hotellrommet


Makaker (Macaque monkeys) som drev i store flokker rundt markedsplassen

Apekattene som flokket rundt markedet ble ansett som rotter og en pest og en plage av de lokale beboerne, og de ble bokstavelig kjeppjaget bort... men var raskt på pletten igjen og i et uovervåket øyeblikk var de raske til å finne veien i søpla for å rote ut noen godsaker.


Fikk såvidt glimtet av en varan nede ved stranda - ikke mer en knappe 200 meter fra der folk badet.

Bilparken og kjøringen var en opplevelse i seg selv - ikke rart de har et stort problem med ulykker og trafikkdrepte i landet, selv om mye av infrastrukturen er velutbygd mellom byene.

Varighet på bilene: til de faller fra hverandre...

Frister å dra tilbake til denne delen av verden, og da gjerne med fotoutstyr i sekken og litt mer ut i den fantastiske naturen som finnes her (Borneo etc).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar