søndag 11. november 2012

Høstvær

Nok en helg med trøstesløst vær og uendelige nedbørsmengder og ingen store utflukter etter flyktige motiver... men en liten rusletur med vidvinkelen under armen i nærområdet (ved lille og store Stokkavann) gav dog i det minste en dokumentasjon på vind, nedbørsmengder og en fortsatt heftig høst.
Det finnes ingen 'u' i 'venner' sies det - men jeg er ikke helt blitt dus med Lightroom som verktøy for postprosessering av bilder (har brukt Aperture frem til nå), så her er resultatet av litt knoting, prøving og feiling i dag... fikk ivertfall til å legge på vannmerke... ;-)

Bøkeskog mellom lille og store Stokkavann

Stativ og lange lukkertider - kunne nok gjort seg med et gråtone eller polafiler også

Bekken mellom lille og store Stokkavann - sjeldent mye vann

Vindkast
Fire årstider på en gang - vinden virvler blader i luften, skyene haster over himlen og slipper tepper av regndråper mens sola brekker skylaget gang på gang - akkurat nok til å lage en sjarmerende regnbue.

3 kommentarer:

 1. Fin høstserie, likte godt det første med fin symmetri, bra dybde og fine farger. Tar vel ei stund før du er dus med ny programvare. Selv tviholder jeg på capture nx2. Har gjort noen spede forsøk på lightroom, men har ikke tatt spranget over enda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det - kjekt du likte det øverste bildet!
   Ja, tar nok tid og tålmod å lære seg Lightroom skikkelig, men har hørt mye skryt av det så får gi det en sjangs. Spesielt katalogiseringsfunksjonen har jeg bruk for etetrsom den ikke er mye å skryte av i Aperture, og det hoper seg opp med bilder etterhvert...
   Kjenner ikke til Capture nx2 (er det for Mac eller PC? ...jeg er Mac bruker...).

   Slett
 2. Flotte bilder fra høstens skrud. Likte veldig godt det første og det siste. Men alle var bra.

  Trond

  SvarSlett