søndag 25. november 2012

Ganske så langt glass og ganske så små spurver

Det nye tilskuddet brakt på døra med brevpost har vitale mål 800mm og rundt 4,5 kg. Ikke akkurat nyfødt-status på denne, men pent brukt og i fin stand. Prisen (selv second-hand) tilsvarer et mellomeuropeisk inflasjonsjustert statsbudsjett så denne saken burde minst kunne utføre lett integralregning, lage middag og skape husfred - samtidig - noe den dog ikke er konstruert for og ei heller kan. I bestefall har den støttefunksjoner som stumtjener eller dørkloss - overpriset sådann.

Så hva er bakgrunnen for å anskaffe seg denne (bortsett fra lett galskap)? Vel, ryktene sier uovertruffen skarphet, eksepsjonell billedkvalitet, solid konstruksjon, og en unik nærhet til motivet. Jeg er spent.

Med det tilnærmet uopphørlige regnværet som har besøkt oss de siste november ukene, så har den foreløpige eksperimenteringen min begrenset seg til et par ettermiddager i bakhagen hvor jeg forer småfuglene nå i den kalde årstiden. Har ikke rukket mange eksponeringene, men her er et par kjendiser som ble fanget på brikka en ettermiddag.

Bildene er tatt med 5DmrkIII og Canon 800mm f5.6. Ettersom en ikke kan unnskylde på utstyret så er det fritt frem til å kommentere (og kritisere) fotografen (man ønsker da å lære av siden feil...). Lett bearbeiding i Lightroom og de fleste er litt croppet.

Blåmeis ISO 1600, f5.6, 1/160
Spettmeis ISO 1600, f5.6, 1/320

Grønnfink ISO 1250, f5.6, 1/1000

Kjøttmeis ISO 1600, f5.6, 1/320

Kjøttmeis - overskyet og begrenset i lys i en mørk bakhage

Pilfink, hvilende i busken

Vel, arbeidsforholdene tatt i betraktning så er det ikke noe å si på skarpet og detaljer produsert under de rådende lysforhold med denne linsa. Det trengs imidlertid trening å håndtere denne av undertegnede - så dette kan bare bli bedre! :-)

Canon 800 mm f5.6
2 kommentarer:

  1. Gratulerer så mye med innkjøpet! Kjempebra bokeh og god skarphet! Gleder meg til fortsettelsen....

    SvarSlett
    Svar
    1. Thænx, ja veldig imponerend elinse, må få meg stativutrustning som rettferdiggjør linsa og letter bruken - og seff rafinere det fototekniske da... kan ikke skylde på utstyret lengre! he , he, ...

      Slett